RTL Kampeert

Karsten tenten

Toen de Karsten Tent in 1981 werd uitgevonden werd het nieuwe kamperen een feit. Geen gedoe meer met stokken en in vijf minuten opgezet. Dat was pas zorgeloos kamperen! En dat is het gelukkig nog steeds, want een Karsten Tent onderscheidt zich tot op de dag van vandaag door gemak, comfort, een oersterke constructie, uitstekende ventilatie en niet te vergeten: een uniek opzetsysteem. Elke Karsten Tent wordt handgemaakt in het eigen atelier in het Noord-Hollandse Zwaag.

Naast de meermaals bekroonde oppompbare Karsten Tent richt het familiebedrijf zich nu ook op hun nieuwste lijn tunneltenten. Relatief nieuw maar inmiddels al favoriet bij velen. Het geheim van het succes van de Karsten Tunneltent? Die zit 'm in twee dingen. 1: De stokken van de Karsten Tunneltenten zijn voorgebogen en precies op maat gemaakt per type. 2: De stoksleuven bevinden zich aan de buitenzijde van de tent en zijn voorzien van een rits. Dit maakt het doorvoeren van de stokken een stuk eenvoudiger!

Op die mooie stokken na hebben de Karsten Tunneltenten exact dezelfde ingrediënten als elke andere Karsten Tent: een stevig en onverwoestbaar kuipzeil van bisonyl om tocht, vocht en ongedierte buiten de tent te houden en tentdoek van 100% Ten Cate katoen voor een optimaal leefklimaat bij weer en wind. Sterker nog: In 2015 organiseerde de ANWB een grote Tententest waarin 8 gezinstenten werden getest op stormbestendigheid en daaruit kwam de Karsten Tunneltent als beste uit de test! (lees meer..) Met de Karsten Tunneltent staat Karsten dus wederom garant voor vele zorgeloze kampeervakanties!